Zamieszczone przez szkoda
ASR a ruszanie w kopnym śniegu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez westwi78czy przypadkiem EBD w polskiej nomenklaturze to nie jest Elektroniczna Blokada Dyferencjału?
EBD>Electronic Brakeforce Distribution to elektroniczny rozdział sił hamowania. W celu maksymalnego skrócenia drogi hamowania układ EBD automatycznie reguluje siłę hamowania przednich i tylnych oraz prawych i lewych kół.
Komentarz
-
-
Tutaj można sobie obejrzeć, jak działa system ASR - W rolach głównych czerwona skoda O1 i srebrna skoda O2:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
w połączeniu z EDS:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
a tutaj ciekawa prezentacja MSR:
oraz MBA (dla widzów o mocnych nerwach):
Swoją drogą już kiedyś sugerowałem sprzedawcom, aby zamiast książkowiej instrukcji dawali płyty CD/DVD z instrukcją pojazdu. Zawsze lepiej obejrzeć i na dłużej pozostaje w pamięci.
Pozdrowienia!
Komentarz
-
-
Podjeżdzałem pod parking i się zakopałem. Nie chciała jechać na ESP/ASR, bo dusiło silnik. Po wyłączeniu wygrzebałem sie i spokojnie pojechałem. Zauważyłem też, że na wstecznym ESP/ASR nie działa. Przynajmniej tak mi się wydaje, ale mogę się mylić, może akurat nie było aż tak poślizgowo, żeby zadziałał.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
ja czytajac istrukcje obslugi zauwazylem ze system asr nalezy wylaczyc gdy mamay problem z ruszeniem na sniegu i piasku ale u siebie juz kilka razy musialem to zrobic gdy rozkraczylem sie na ulicy przed blokiem1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
Komentarz