ASR a ruszanie w kopnym śniegu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

Zamieszczone przez szkoda
    a w swoim aucie masz ABS z EBD, ASR i ESP jeśli dobrze rozumiem.
    bardzo dobrze rozumujesz

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez westwi78
      Nie no jasne szkoda, to skrót myślowy
      to tak dla mniej rozumujących
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez westwi78
        czy przypadkiem EBD w polskiej nomenklaturze to nie jest Elektroniczna Blokada Dyferencjału?
        raczej nie...
        EBD>Electronic Brakeforce Distribution to elektroniczny rozdział sił hamowania. W celu maksymalnego skrócenia drogi hamowania układ EBD automatycznie reguluje siłę hamowania przednich i tylnych oraz prawych i lewych kół.

Komentarz

• entranger
          Drive
          • 2009
          • 71

Tutaj można sobie obejrzeć, jak działa system ASR - W rolach głównych czerwona skoda O1 i srebrna skoda O2:
          W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

w połączeniu z EDS:
          W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

a tutaj ciekawa prezentacja MSR:

oraz MBA (dla widzów o mocnych nerwach):

Swoją drogą już kiedyś sugerowałem sprzedawcom, aby zamiast książkowiej instrukcji dawali płyty CD/DVD z instrukcją pojazdu. Zawsze lepiej obejrzeć i na dłużej pozostaje w pamięci.

Pozdrowienia!

Skoda Octavia II 1.9TDI BXE 77kW

Komentarz

• bedzyn
            Drive
            • 2009
            • 93

Podjeżdzałem pod parking i się zakopałem. Nie chciała jechać na ESP/ASR, bo dusiło silnik. Po wyłączeniu wygrzebałem sie i spokojnie pojechałem. Zauważyłem też, że na wstecznym ESP/ASR nie działa. Przynajmniej tak mi się wydaje, ale mogę się mylić, może akurat nie było aż tak poślizgowo, żeby zadziałał.
            Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
            www.octavia-bedzyna.blog.pl

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Zamieszczone przez bedzyn
              Zauważyłem też, że na wstecznym ESP/ASR nie działa.
              No w moim przypadku właśnie na wstecznym wyjeżdżałem i wtedy wyłączyłem ASR. Więc chyba jednak działa?

Komentarz

• ciuk15
                Rider
                • 2009
                • 406

ja czytajac istrukcje obslugi zauwazylem ze system asr nalezy wylaczyc gdy mamay problem z ruszeniem na sniegu i piasku ale u siebie juz kilka razy musialem to zrobic gdy rozkraczylem sie na ulicy przed blokiem
                1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
                2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
                3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
                4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

Pracuję...